Georgische keuken
Vlees

Sjkmeroeli

Sjkmeroeli
img chicken img milk img garlic

Inleiding

Inleiding

Ontdek de betoverende smaken van de Georgische keuken met ons Shkmeruli recept. Dit heerlijke kipgerecht, gebaad in een fluweelzachte knoflook melksaus, belooft een symfonie van smaken rechtstreeks uit het hart van Georgië.

Recept Details

Recept Details

Ingrediënten

Ingrediënten

Instructies

Instructies

Stap 1: Verwarm de Oven Voor

Stap 1: Verwarm de Oven Voor

De reis begint door de oven voor te verwarmen tot een gezellige 200°C, de perfecte ambiance creërend voor het culinaire symfonie dat wacht.

shkmeruli recept kip op snijplank met knoflook

Stap 2: Kip Voorbereiding

Stap 2: Kip Voorbereiding

Met culinaire finesse, dep de kip droog en behandeld het met het respect dat het verdient. Rijkelijk op smaak brengen met zout en peper, ervoor zorgend dat elk stuk wordt omarmd door de symfonie van smaken.

shkmeruli recept kip in pan

Stap 3: Kip Aanbraden

Stap 3: Kip Aanbraden

In een ruime, ovenbestendige koekenpan, laat een eetlepel olie dansen in de hitte. Leg de kip voorzichtig neer, laat het sissen en dansen tot de huid aan beide zijden prachtig gebruind is. Laat deze aanbraadactie zich ontvouwen gedurende 8-10 minuten per kant, een uitvoering die het podium bereidt voor smaakperfectionisme.

Stap 4: Laat de Kip Rusten

Stap 4: Laat de Kip Rusten

Terwijl het publiek applaudisseert, verwijder de kip genadig van het podium en plaats het op een bord, onbedekt. Deze korte pauze is cruciaal, waardoor die knapperige huid behouden blijft, een getuigenis van de kunst van Shkmeruli.

shkmeruli recept melk schenken

Stap 5: Bereid de Knoflooksaus Voor

Stap 5: Bereid de Knoflooksaus Voor

In dezelfde pan, dim de lichten naar medium-laag, voeg 50g boter toe aan de mix. Smelt het tot het schuimt, een boterige sfeer creërend. Voeg de knoflook toe, sauteer slechts 30 seconden, laat de aromatische tonen de lucht vullen.

Stap 6: Voeg de Melk Toe

Stap 6: Voeg de Melk Toe

Wissel naar een garde, creëer een crescendo door langzaam de volle melk in te schenken, kloppend met een ritmische gratie. Ga door totdat de saus suddert, een harmonieuze mix van smaken omarmt de kip.

Stap 7: Voltooi het Koken van de Kip

Stap 7: Voltooi het Koken van de Kip

Breng de kip terug naar de koekenpan, verheffend de uitvoering naar de oven, waar het zijn symfonie van smaken afrondt. Laat deze culminatie zich ontvouwen gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip perfectie bereikt.

Stap 8: Laat de Saus Sudderen

Stap 8: Laat de Saus Sudderen

Terwijl het laatste bedrijf zich ontvouwt, verwijder de kip uit de oven, laat het rusten terwijl je de koekenpan terugbrengt naar medium-laag vuur. Klop de resterende boter erin, één klontje per keer, waardoor een crescendo van glanzende, homogene saus ontstaat. Laat het nog 5 minuten sudderen, terwijl de smaken dikker worden en verminderen.

Stap 9: Snijd de Kip

Stap 9: Snijd de Kip

Terwijl de saus serenadeert, neem een moment om de kip in 4-6 stukken te snijden. Elke plak wordt een solist, klaar om te betoveren met zijn smaakvolle optreden.

Stap 10: Serveer en Geniet

Stap 10: Serveer en Geniet

Serveer dit culinaire opus onmiddellijk, bij voorkeur met een stuk knapperig brood, zodat je smaakpapillen elke genuanceerde noot van dit heerlijke, knoflookrijke Shkmeruli kunnen proeven.

Notities

Notities

Dit Shkmeruli recept is meer dan alleen een maaltijd; het is een viering van de Georgische keuken, met een perfecte mix van eenvoud en rijke smaken. Geniet van dit decadente kipgerecht bij elke gelegenheid.

Voedingsinformatie

Voedingsinformatie
shkmeruli recept

Back to blog